Bodemisolatie

Bodemisolatie

Bodemisolatie specialisten

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie laten plaatsen in je kruipruimte? Dan ben je bij SB Kruipruimte Isolatie aan het juiste adres. Bodemisolatie houdt in dat er een laag isolatiemateriaal geplaatst wordt op de bodem van je kruipruimte. Het is een energiebesparende oplossing, maar minder dan wanneer je je vloer laat isoleren. Het wordt geadviseerd om dan ook alleen voor bodemisolatie te kiezen wanneer het isoleren van de boven- of onderkant van de vloer niet mogelijk is.


Bij bodemisolatie brengt de specialist van SB Kruipruimte Isolatie op een vakkundige manier isolatiemateriaal aan op de bodem van de kruipruimte. Dankzij bodemisolatie in de kruipruimte van je huis kan koude lucht minder makkelijk je woning binnen komen via de benedenvloer. Dit is energiebesparend en op deze manier geniet je van een hoger warmtecomfort. Tevens voorkom je ook vocht en muffe geuren in de kruipruimte.


bodemisolatie

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Meestal wordt de de kruipruimte volledig opgevuld met isolatiemateriaal.
Er blijft toch altijd nog een luchtlaagje achter tussen het isolatiemateriaal en de bovenliggende vloer (van de begane grond). Wanneer de bovenliggende vloer zelf niet geïsoleerd is, heb je bij bodemisolatie altijd nog wat warmte verlies.


Wanneer je kiest voor vloerisolatie bij SB Kruipruimte Isolatie wordt de vloer van de begane grond langs, boven of onder geïsoleerd. Dit gebeurd via de kruipruimte of kelder. Omdat de vloer zelf ook geïsoleerd is, vindt er geen direct contact plaats tussen de vloer en de koude lucht die vanuit de kruipruimte binnen komt. Dit resulteert in minder warmteverlies.


Het effect van isolatie van is bij vloerisolatie dus minder groot bij bodemisolatie dan bij vloerisolatie. Dan zou vloerisolatie dus de beste keuze moeten zijn. Wel belangrijk om rekening mee te houden is dat vloerisolatie prijziger is dan bodemisolatie.

Waarom dan toch kiezen voor bodemisolatie?

Bodemisolatie blijft een goed idee wanneer het niet mogelijk of aantrekkelijk is om de vloer van de begane grond langs onder of boven te isoleren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je breekwerkzaamheden wil vermijden en geen renovatiewerken in de planning heb. Wanneer je kiest voor vloerisolatie moet je namelijk de al bestaande vloer uitbreken of daar bovenop de isolatie plaatsen. Waardoor de vloer dus hoger wordt en er weer andere aanpassingen nodig zijn aan plinten en bijvoorbeeld deuren. Ook wanneer de kruipruimte lager is dan 40 cm is is het isoleren van de vloer geen aantrekkelijke optie.


Offerte aanvragen

Voordelen bodemisolatie

Voorkomen van vochtproblemen: Bodemisolatie laten plaatsen in de kruipruimte voorkomt dat vocht kan condenseren tegen de onderkant van de beneden vloer. Hierdoor zal je ook minder snel vieze geurtjes, schimmels of andere problemen ondervinden in de kruipruimte.

 

Snelle plaatsing: De specialisten van SB Kruipruimte Isolatie kan snel en eenvoudig een isolatielaag aanbrengen op de bodem van de kruipruimte. Binnen minder dan 1 daag is deze klus geklaard.

 

Goedkoop: Omdat onze vakkundige specialisten deze klus snel kunnen uitvoeren is bodemisolatie in de kruipruimte relatief goedkoop. Niet alleen betaal je dus minder arbeidskosten maar ook de gebruikte materialen zijn goedkoop maar ook duurzaam.

 

Opbouwhoogte: Bij bodemisolatie in de kruipruimte hoef je je geen zorgen te maken over voldoende opbouwhoogte. Bij vloerisolatie is dit een vereiste.

 

Betere comfort: Met bodemisolatie is de lucht in de kruipruimte warmer en ook droger. Op deze manier is het moeilijker voor koude lucht om naar de bewoonde ruimtes te dringen. Ook voelt de vloer warmer aan.

 

Geen ongedierte: Het niet isoleren van de bodem van de vochtige kruipruimte zorgt vaak voor ongedierte. Denk hierbij aan ratten, muizen, zilvervisjes. Deze planten zich voort in de kruipruimte en verschaffen zich uiteindelijk toegang tot je woning. Met bodemisolatie zorg je dat vocht geen kans krijgt.

Nadelen bodemisolatie

Kruipruimte is niet meer begaanbaar: Wanneer de kruipruimte opgevuld wordt met isolatiemateriaal is deze niet langer begaanbaar. Dit kan bijvoorbeeld vervelend zijn bij een eventuele lekkage.

 

Niet handig bij een houten ondervloer: Is de ondervloer van de begane grond van hout gemaakt in plaats van beton? Dan zal het resterende vocht wat achterblijft door bodemisolatie het hout kunnen aantasten.

 

Lager rendement: Bij vloerisolatie is de vloer zelf mee geïsoleerd. Bij bodemisolatie is dit niet het geval waardoor er warmteverlies ontstaat.




Share by: